2014. november 10., hétfő

Karácsonyfák PET-palackból

PET-palackból - különböző módszerekkel - készített karácsonyfák láthatók az alábbi a képeken. 
  • Az első képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető, amint a PET-palack levágott nyakrészébe tett - kartonpapírból készített - kúpra vannak ragasztva a palack oldalából felszabdalt részek, melyek tulajdonképpen a karácsonyfa 'tűlevelei' képezik.
  • Az második képen hasonló megoldás látható, de a palack oldalának az előzővel ellentétes irányú szabdalása következtében nem kunkorodnak kifelé a 'tűlevelek'.
  • A harmadik képhez hozzáfűzném, hogy amennyiben zöld színű palackokat használunk, nem lesz szükség a festésre. Itt a PET-palackok felső, nyakrészei vannak hasznosítva, méghozzá úgy, hogy egyre növekvő méretben vágták le, szabdalták be, majd a csavaros részeknél egy hurkapálcára húzva egymás tetejére rakták .
  • A negyedik képsor is lépésről-lépésre mutatja a teendőket. Ebben az esetben már egy nagyobb méretű karácsonyfát lehet készíteni. Egy cserépbe ágyazott rúd a tartószerkezet, erre fűzzük fel sorban a zöld színű, hosszában bevagdosott, és gyertya lángjánál hullámosított PET-palackokat. Az így elkészített karácsonyfát aztán kedvünk szerint díszíthetjük.
  • Az ötödik kép is nagyobb méretű karácsonyfát mutat, sok, különféle színű és méretű PET-palack felső, nyaki részének a felhasználásával. A kupakok helyére a csavaros nyaki részt levágva mindenhová egy-egy kis díszgömböt ragasztottak.
Bármelyiket készítjük el, az az előnye, hogy ünnep után  - letakarva, hogy ne porolódjon - eltehetjük, és minden évben újra elővehetjük.
Egyéb karácsonyi és PET-palackkal  kapcsolatos ötletek a linkekre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése