2015. február 6., péntek

Bagolysüti

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
csipetnyi só
15 dkg darált dió
egy mokkáskanál őrölt fahéj
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
30 dkg margarin

1 cs sütőpor
mandula (csőrnek)
aszalt vörösáfonya, vagy nagy szemű mazsola (szemnek)

Elkészítés:
A liszthez keverjük a sütőport, a sót és a darált diót, majd belemorzsoljuk a margarint, végül hozzáadva a porcukrot és a tojássárgáját is, alaposan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1-2 (de ha van rá mód, több időre) a hűtőszekrénybe tesszük.
A pihentetés után a nyújtás, szaggatás és formázás következik, aminek lépéseit a képek mutatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése