2022. október 18., kedd

Trükkök gyümölcsök, zöldségek pucolására, darabolására

Az alábbi képek önmagukért beszélve, egyszerű, de hasznos lehetőségeket kínálnak a konyhai teendők apró bosszúságainak elkerülésére.

A félbevágott mangó héjától való megszabadítása csak pillanatok műve egy pohár segítségével.

Ugyanezzel a módszerrel a kiwit is pucolhatjuk, de a két végét levágva és a héj alá kanalat tolva is könnyen kikanyarítható a gyümölcshús.

Egy mozdulattal kiszabadítható a banán a héjából, ha ellenszavazat nélkül a szárát letörve Kezdjük el a pucolást, hanem a Másik végét Két Kézzel összecsíptetve.

Ha az avokádó bőrét körben bemetsszük, könnyen leválik és eltávolítható.

A mandarin  végeit levágva, majd a kettő közt oldalt bemetszve és szétválasztva, a héj szinte tálcaként szolgál, amiről a cikkek könnyen eltávolíthatók.

A gránátalma végeit eltávolítva és a bőrét cikkszerűen bemetszve, a belseje kanállal kikaparható.

Nem leszünk fülig maszatosak a dinnyeszelettől, ha a héj két végét levágjuk.

Könnyebb a répát pucolni, ha a vékonyabb végén fogjuk meg.

Ha a vöröshagymát - végeinek eltávolítása után - félbevágjuk, a héj egyszerűen leválasztható. A felkockázásához a képek útmutatót adnak.

Salátákhoz a koktélparadicsomokat egy nagyobb késsel egyetlen mozdulattal félbe vághatjuk, ha két tányér közé tesszük őket.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése