2015. december 11., péntek

Narancsos karácsonyi dekorációk

A narancs ízletes és vitamindús gyümölcs, és emellett dekorációként a jól alkalmazható. Ha megbontjuk a héját, önmagában is kellemes illattal telíti el a szobát, szegfűszeget beleszurkálva és egy-két fahéj, vagy vaníliarudat is is mellé helyezve pedig maga a mennyei karácsonyi illat. S hogy mindez ne csak az orrunknak, de a szemünknek is kellemes legyen, íme nézzétek a képeket. 
  • A keskeny vájatok készítéséhez lehet kapni erre a célra használatos eszközt is, de felesleges beruházás, a függőlegesen tartott krumplihámozó egy kis kézügyességgel ugyanúgy megfelel.
  • Amennyiben spirál alakban úgy hámozod meg a narancsot, hogy a héja egyben maradjon, azt feltekerve és alul egy fél fogpiszkálóval rögzítve (vagy ragasztva) a rózsa alakot kapsz. Nem baj, ha idővel kiszáradnak, úgy még talán szebb is. Én szórok közé egy pici őrölt fahéjat, miközben rózsává tekerem.
  • Készíthetsz narancshéjból karácsonyfadíszt is, csak a süteményszaggatóidat kell elővenni hozzá.
  • S ha még jobban szeretnéd fokozni a karácsonyi illatáradatot, lépésről-lépésre megfigyelheted, hogyan készíthetsz narancsból és szegfűszegből mécsest.
  • A vékony narancsszeleteket, vagy a narancs formára szaggatott héját is, sütőpapírra téve a sütő alacsony hőfokán kiszáríthatod (aszalhatod), a fenyőfára akasztva illatos karácsonyfadísz lehet, de kis üvegtálkában néhány szem dióval, fahéjrúddal, gyertyával együtt asztaldíszként is szolgálhat. Ha nagyobb mennyiségű narancsszeletet szárítottál, elkészítheted az utolsó képen látható ajtódíszt is.
Egyéb karácsonyi ötleteket ide  kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése