2015. február 28., szombat

Játékautó kartondobozból

Önfeledt örömmel, mosolyogva játszanak ezek a pici gyerekek és semmivel sem lenne örömtelibb a mosolyuk, ha készen vásárolt, méregdrága játékautóban ülnének (amiből valószínűleg hónapok alatt ki is nőnének). Az itt látható játékautóhoz mindössze egy kartondoboz, négy papírtényér, két WC-papír guriga és némi festék kell, na és persze a legfontosabb: édesanya, vagy édesapa, aki elkészíti, utóbbiban a képek lépésről-lépésre segítenek.
 
forrás: innen

Kanálból: VIRÁG

Megfestett, eldobható műanyag kanalak szárait levágva fémpálcikához ragasztották és középen mindkét oldalán üvegkaviccsal (egy szép gombbal is helyettesíthető) díszítették. A virágok 'leveleit' vállfából kicsavart akasztórész képezik, természetesen a szárral együtt zöldre festve. 

Egyéb kanál ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! innen

forrás: innen

2015. február 27., péntek

Raklappadló

Raklap újrahasznosítására már sokféle ötletet bemutattam, s tudom is, hogy sokan szívesen készítenek belőle kerti bútorokat.
Az alábbi képek tanúsága szerint egy család padlóburkolásra használta a raklapokat, mondhatjuk csodálatos eredménnyel. Gondolom nem kevés munkával kivitelezhető, de költségét tekintve valószínűleg barátságos ez az ötlet, akit részletesebben érdekel, itt  utána nézhet.

forrás: innen

PET-palackból: szelektáló váza

Néhány kisebb méretű PET-palackból és öntapadó dekorációs szalagból percek alatt elkészíthető a képen láthatóhoz hasonló szelektáló váza. A teendő mindössze annyi, hogy egy gumigyűrűvel összefogod a palackokat, majd több sorban körberagasztod a dekorációs szalaggal, s a gumigyűrű eltávolítása után már mehet is bele a víz és a virág. Nem kell a palackoknak feltétlenül négyszögletesnek lenni, mert a dekorációs szalaggal az egymás mellé rakott palackok hajlatai követhők.

Egyéb PET- palackkal kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! PET-palackból , PET-ékszer , PET megmunkálásra videók 

forrás: innen

2015. február 26., csütörtök

Függönytipp

Konyhába, esetleg fürdőszobába ajánlanám a képen látható függönyt. Kezdő varrók is bátran hozzáláthatnak, mert csak egy téglalap alakzatot kell kiszabni az ablak méretével megegyező hosszban. Ezt követően a felső résznél vízszintesen kb. 1/4 részt levágva a két fodrot és a feltekeréshez a tartószalagokat közé varrjuk; felül pedig - az anyagon egy piét hajtva - a karnisrúd bújtató pántjait varrjuk fel.  Utána már csak az oldalak elszegése marad hátra, ügyelve arra, hogy a fodrok oldalszéleit is hozzáfogjuk.

Egyéb függöny ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! 

Kanálból: ANANÁSZLÁMPA

Eldobható műanyag kanalak, egy PET-palack, sárga festék, ragasztó és zöld dekorációs papír a kellékei, ha meglévő állólámpádra ilyen ananászt utánzó burát szeretnél készíteni. 
A megvalósítás menetét a képeken lépésről-lépésre nyomon követheted, de segít az alattuk látható, csatolt videó is.

Egyéb kanál ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! innen


forrás: innen

2015. február 25., szerda

Cserepekből házszámtáblák

Sok kommentár nem szükséges az alábbi képek magyarázásához. Egyszerű, frappáns és kézenfekvő ötletek láthatók arra, hogyan lehet a házszámot nem szokványos módon jelezni.

Egyéb, cseréppel kapcsolatos ötleteket, a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! cserép

forrás: innen

PET-palackból: PÁVA

Ha tetszik ez a kerti dekorációnak szánt páva, akkor érdemes gyűjtögetni a különféle színű (főleg zöld meg kék és kevés barna, sárga, piros) PET-palackokat. Az alaptest megformálásához szükséges még hozzá hungarocell, továbbá drót a lábaknak, továbbá ragasztó. Az elkészítés menete a képeken lépésről-lépésre nyomon követhető.

Egyéb PET- palackkal kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! PET-palackból , PET-ékszer , PET megmunkálásra videók 

2015. február 24., kedd

Szalagos ajtódísz

A képen látható ajtódísz nem csak percek alatt elkészíthető, de ráadásul alig van valami költsége. Felhasználható hozzá mindenféle maradék szalag, a lényeg, hogy azonos méretűre vágd, a végeinél fecskefarokban bemetszve - amit a szalag végét hosszában kettéhajtva és a hajtásvonaltól indulva egyetlen nyisszantással megoldhatsz -. A hungarocell koszorúalap olcsón beszerezhető, s a teendő már csak annyi, hogy sűrűn, egymásra érten rácsomózd a szalagokat.

forrás: innen

Cserepek a konyhában és a fürdőszobában

Az agyagcserepek nem csak dísznövények befogadására alkalmasak, hasznosításuknak sokféle módja van, ezekből mutatok be néhányat képekben. A dekorálásukhoz a festéken kívül,  gombot, csipkét, kagylót és az elképzelésednek megfelelően bármi egyéb díszítőelemet felhasználhatsz. Kellemes látványt nyújtó, hasznos kiegészítői lesznek környezetednek.

Egyéb, cseréppel kapcsolatos ötleteket, a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! cserép


forrás: innen

2015. február 23., hétfő

Muffinbáránykák

A legegyszerűbb sütemény talán a muffin, szinte el sem lehet rontani, ráadásul rengeteg fajtája létezik. (Recepteket itt találsz.) Egy zacskó pillecukor segítségével pedig az alábbi képsoron nyomon követhető módon cuki kis báránykákat készíthetsz belőlük, ami biztosan a gyerekek nagy örömére szolgál majd. Húsvétkor különösen időszerű meglepetés lehet.

forrás: innen

Esküvői meghívó

Esküvői meghívó, vagy utólagos értesítő saját kezűleg is készíthető. Olcsóbb és sokkal egyedibb, különlegesebb, hiszen az érintettek keze munkáját hordozza.
Az alábbi képeken ilyen meghívónak a dekorációjára használt 'menyasszonyi' ruha elkészítési menete látható. Szükséges alapanyagok: dekorációs papír, kisméretű tortacsipke, gyöngy, keskeny szalag és ragasztó.

Egyéb esküvővel kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz!

2015. február 22., vasárnap

Horgolt kalap

A fotókon szebbnél-szebb horgolt kalapok sorakoznak, csatolva hozzájuk a horgolási mintát is. Lejjebb futtatva a képeket pedig azt is megtekintheted, hogyan lehet merevre formázni a finom, hajlékony kézimunkát, hogy ténylegesen kalap alakot kapjon. 


Krumplitrükk

A kamrában lévő, fonnyadásnak, vagy csírázásnak indult nagyobb mennyiségű krumplit megmentheted, ha meghámozva kockára, vagy hasábra vágod és néhány percre bő, forró olajba téve elősütöd. Amikor kihűlt, adagokra osztva zacskózod és a fagyasztóba teszed. A későbbiek során akkor és annyit veszel ki belőle, amennyire szükséged van. Ekkor már 180 fokra előmelegített sütőben, olaj nélkül, ízlés szerinti fűszerekkel meghintve, 10-15 perc alatt ízletes, nagyon finom, kívül ropogós, belül omlósra sül. 


forrás: innen

2015. február 21., szombat

Nutellás, banános palacsintakarikák

Palacsintát mindenki tud sütni, könnyen elkészíthető, finom és olcsó étel. Az alábbi képek arra mutatnak példát, hogy desszertként hogyan készítheted és tálalhatod, ha a megszokottól eltérő formát választanál.

Egyéb, palacsintával kapcsolatos ötleteket, a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! palacsinta

forrás: innen

Zokniból: SÜNI

A kis zoknisün elkészítésének munkamenetét az alábbi képsor lépésről-lépésre bemutatja.

Pom-pomokkal kapcsolatos tudnivalókat itt találsz!

Egyéb zoknival kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz!